Een hele overgang- Quite a change - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Nathan van Dongen - WaarBenJij.nu Een hele overgang- Quite a change - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Nathan van Dongen - WaarBenJij.nu

Een hele overgang- Quite a change

Door: Nathan van Dongen

Blijf op de hoogte en volg Nathan

15 Maart 2007 | Gambia, Banjul

Hallo allemaal!

Maandag avond kwam ik aan en werd door een hele groep opgewacht. Met een auto van Alhagie's vriend ging ik samen met zijn broer Franco en nog enkelen naar Franco's huisje in Tanji, een vissersdorpje. Al snel voelde ik dat het goed zat en voelde ik me op mijn gemak; fijne mensen dus!
Alleen nu de dagen vorderen heb ik wel last van dat het een overgave is waar ik nog niet helemaal op in had getuned. Dit geeft wat onbewuste spanning en maakt dat ik nog niet echt goed in mijn vel zit. Dus ondanks dat ik wel in Bolivia ben geweest is het toch niet niks. Aan de temperatuur begin ik langzaam te wennen en gelukkig waait de zeewind hard genoeg om niet snachts door te bakken.
Vandaag dan de eerste dag gewerkt op een plek waar de handwerkplaats/atelier is, op het terreie waar ook het jongerencentrum komt. Het schilderen wilden we gisteren al doen maar de verf moest eerst met ongebluste kalk en zout aangemaakt worden. Vandaag kwamen we er helaas achter dat het veeeel te dun was. Dus was het dekken zeer minimaal, maar we hebben het wel afgemaakt en gaan proberen een kleur erdoor te gooien zodat je de bruinige wand minder ziet. Met veel man was het wel lachen en deden we maar alsof het de gewone kant en klare Gamma verf was.

Ik ben nu nog niet helemaal ok om veel te beschrijven omdat ik dus nog in de shock zit. En sorrie maar fotos komen ook later...

Tot snel hoop ik, maar ik heb geen internet dichtbij, dus we zullen wel zien hier, haha! Alles op zijn tijd ook met het acclimatiseren.

Groetjes aan jullie allen!!
Nathan.

• 15 Maart 2007 - 17:17

Mieke:

Heel begrijpelijk Nathan, dat je aan cultuurshocks gaat lijden+in relatief korte tijd zoveel impresies moeen verwerken en dan meteen aan het werk...Geef ´t de tijd. Komt allemaal goed. Liefs,Mieke

• 15 Maart 2007 - 17:48

Wim Maas:

Graag wens ik je veel succes en een helder gemoed toe, zodat je al het nieuwe wat in het Afrikaanse continent op je af zal komen, zult kunnen integreren.
    All the best

• 15 Maart 2007 - 18:54

Joep:

Ha die Nathan!. Fijn dat we even wat van je horen en dat je je bij de mensen thuis voelt. De overgang is uiteraard groot ook al had je voorbereidende gesprekken met Sebastiaan en Alhagie. Het vraagt voor deze 4 weken een versneld proces van jou. Ik wens je heel veel succes daarmee. Veel plezier en goede ervaringen toegewenst.

• 15 Maart 2007 - 19:26

Marianne:

lieve nathan,
    heel veel sterkte met alle nieuwe indrukken en aanpassingen. Geef jezelf de ruimte en tijd.
    dikke knuffel, marianne.

• 15 Maart 2007 - 20:05

Baldur:

He dude,
    Effe wennen he? Een effe wachten kultuurtje, dat zul je wel merken! Ik verwacht dat je als een zongerijpte perzik terug komt. Maar is het weer werkelijk warm op het moment? Versta je hun taaltje een beetje?
    XXX-je broer

• 18 Maart 2007 - 19:06

Ayme:

Hola Nathansito! pero cuéntame como te va.
    Ahhhh, sí lo traducirias al Español seria magnífico sabes?
    Chausito

• 19 Maart 2007 - 00:55

Janneth:

Hola Nathan espero que te encuentres bien, recuerdanos siempre, saludos de Helping Hands Project