Thuis in Buenos Aires
Door: Nathan van Dongen
Blijf op de hoogte en volg Nathan
26 Oktober 2006 | Argentinië, Buenos Aires
Dag lieve allemaal!
Het is me bijkbaar zodanig gegund dat ik bij de zus van iemand die ik onderweg in de bus ontmoet heb, ondergebracht ben na een nacht in de enigszins aparte hostal geslapen te hebben.
In het gezin heb ik Jorge ontmoet, een neef uit Lima, die daar een week is en me nu wegwijs maakt hier. Hij heeft me gisteren door de belangrijke grote straten genomen wat zeker de moeite waard was.
Het is heel raar, je merkt heel goed de Europese invloed maar de straten zijn 4-5 rijstroken breed, hebben een rijrichting en zijn kaarsrecht, typisch Amerikaans. ook de grote opzet van het centrum met hoge gebouwen en de moderne georganiseerde structuur.
En toch loopt iedereen die eindeloze lange straat door met veel restauranten cinemas en ander entartainment.
Veel wijken hebben Zuid-Europese architectuur, echt heel dubbel: noch europa noch America.
Een procent is niet-blank, vertelde Jorge mij, eigenlijk alleen daarom al een heel ander land dus.
Jorge is 24 en we hebben plezier, maar vooral ook interessante gesprekken. Hij is heel erg Europa hongerig en weet ook al heel wat ervan, vergeleken met andere Peruanen, Bolivianen.
Met zijn universitaire horeca opleiding pakt hij elk werkaanbod aan dat zich voordoet, om in Europa te gaan leven en zijn tal van vrienden dan te kunnen zien. Zijn moeder zit in de States. Interessant niet?
Ik voel me hier prima, bij het gezin, met een tweeling van vijf, in het weer ozo schone Buenos Aires, in een land dat niet speciaal goedkoop is zoals Bolivia.
Hoe zou het zijn als ik ze niet ontmoet had? Soms lijkt het er wel op dat ik het geluk mag dankbaar zijn, of dat geluk me zo in de schoot wordt geworpen. Echt genieten, en uitdagingen zat! Ik leef mijn leven op en top.
Ondertussen kan ik ook lekker de kans benutten goed uit te rusten en het leventje dat ik lijd overdenken op het dakterras waar je ´u´ tegen zegt. Het huis ligt 4 blokken van de ondergrondse af wat voor deze stad heel dichtbij is. De bus komt ook bijna overal, maar gaat minder snel. Over O.v. valt niet te klagen.
Alhoewel dit geen Europa is wekt het wel het idee juist dichterbij thuis, Europa, te zijn Maar in het huis hier kan ik me sowieso wel op mijn gemak voelen.
Zo beste lezers dat was het weer,
groetjes van :) Nathan.
Zo beste lezers dat was het weer,
groetjes van :) Nathan.
28 Oktober 2006 - 09:22
Joep:
Hoi Nathan. Fijn dat je het zo goed maakt en dank voor het uitgebreide beeld van alle avonturen. Groeten aan Jorge en familie. -
28 Oktober 2006 - 16:11
Broer:
Hoi Nathan,
Leuke schrijfstijl heb je. Hoewel ik je opdracht vanuit het project niet duidelijk heb, vraag ik me af of je waarvan je nu verslag geeft ook voor je project gebruikt terug in Europa. Is dat zo? Ik hoor namelijk dat je zielsgelukkig bent en LEEFT. Aande andere kant lees ik niet veel over je werk met de jongeren daar. Zou je me/ons daar meer over willen vertellen?
Je Broer. -
28 Oktober 2006 - 19:43
Leneke:
Gaaf hoor! Geniet er maar van!!!
chauchau! -
29 Oktober 2006 - 13:52
Nathan:
Broer,
Als ik 6 november weer terug ben in La Paz zal ik gedetailleerd nog wat vertellen over de jongens.
Soms heb ik teksten geschreven waar stelling of dilemma v/d week in verpakt zit, zonder kopjes die meteen refereren naar ontwikkelinsproblematiek.
Daarnaast is er ook tijd nodig voor wat anders, zoals ik nu twee weken ´time out´ heb. En dit heeft idd in feite geen verband met Xplore zelf, maar staat wel te beschikking voor zulke verhalen natuurlijk.
Dus nog even een weekje wachten en dan ga ik de vier resterende weken goed benutten.
Grote, dikke lieve knuffel, Nathan. -
29 Oktober 2006 - 16:14
Mieke:
Met mijn vorige reactie, zojuist verstuurd, geef ik weer aan dat jij sneller reist en typt als dat ik lees. Leuk weer dit laatste bericht. Blijf genieten XXX -
30 Oktober 2006 - 17:12
Wim Maas:
Dag Nathan,
Dank voor je impressie van Buenos Aires en de mensen die je daar ontmoet hebt. Ja, het lot lijkt jou gunstig gezind. Maar het heeft wellicht ook te maken met jouw eigen openheid. Het lijkt me fantastisch als je zo de nieuwe wereld om je heen kunt leren kennen en ik ben ervan overtuigd dat je daardoor ook weer allerlei nieuwe lagen in jezelf zult leren kennen. Zo werkt dat nu eenmaal. In de berichten van Leneke las ik dat ze een tijdje jouw Engelse lessen zou overnemen. Dat hebben jullie samen toch maar even goed geregeld. Hier in Nederland blijft de herfst erg mild en op weg naar huis en tijdens mijn dagelijkse (verplichte) wandeling geniet ik van de bonte herfstkleuren en het zo merkwaardig mooie oktoberlicht. Heb je daar ook al iets kunnen zien van de Rio de Plata en de Rio Parana?
Alles Gute. -
01 November 2006 - 22:29
Miek:
Ha die nathan, wat een fantastische wereld van verschil. Zo te lezen ben je flink bezig om er met volle teugen van te genieten! Kei leuk voor je . En leuk om het via de mail zo een beetje te kunnen volgen. Gelukkig is niet alles in woorden en beelden te vangen.
Snuif maar goed aan die andere cultuur, we zien straks wel hoe je terugkomt...
Met groet en kus Miek