Vervolg eerste indrukken
Door: Nathan van Dongen
Blijf op de hoogte en volg Nathan
08 September 2006 | Bolivia, La Paz
Voordat ik nog een aantal opvallende dingen vertel, het tijdverschil is 6 uur. als je me mailt om te chatten (ook meestal m,et webcam) kan ik een tijd afspreken maar dan v.a. 16 uur jullie tijd. Ik zit drie minuten lopen ervandaan en het is 0.2 eurocent per uur!
Soms heb ik het idee dat mensen van hier je als bijzonder belangrijk beschouwen. In de winkel bijvoorbeeld: ik met mijn handen vol boodschappen vroeg om een mandje/ winkel wagentje, waarna de medewerker naar de entree van winkel rende en terug gehold kwam met een karretje!
Ook het feit dat je bed heel snel opgemaakt wordt als het een beetje rommelig is. Elena, de huisvrouw doet dat met alle plezier. Waar wij, Martine en ik wonen (het huis van Pepe en Elena), is klein maar prima. Zie foto´s binnenkort. Het ligt in communidad municipal, waar nachtwachters die opblijven en de wacht houden voor de buurtgemeenschap. Dan hoor je af en toe fluitjes, want als er mensen wandelen worden ze zo kenbaar gemaakt, ook voor de volgende wachter verderop.
Veder hebben we gisteren, donderdag, een leuk etentje van pannekoeken in ons huis gehad. Sifre, die daar tot zaterdag nog maar zit en nu de kamer deelt met mijn andere huisgenoot, had ze gebakken als afscheidsgelegenheid. Met de ´oudjes´ en ons als studenten, is het echt lachen samen!
Ook was het de dag van mijn eerste introductie cursus, van politiek en geschiedenis. Boeiend, maar ook triest als je kijk hoe moeilijk er vooruitgang geboek wordt. Geschiedenis is zoals wij dingen op school leren van (heel) vroeger is hier eigenlijk nog in volle gang, je zit eigenlijk middenh in de ontwikkeling, zo veranderlijk.
Nou vraag je je misschien af waar zijn alle foto´s nu, maar ik ga voortaan onderaan elk bericht een link zetten om op een andere site alles te kunnen zetten zonder bij te betalen. Hier komt ook alles op zijn tijd, dat mijn reden voorlopig..
Belinfo (mijn eigen nummer) en of ik al snel makkelijk kan skypen laat ik ook weten.
Tot later dan, (en Leen ik zie ernaar uit je mee op te komen halen!!)
Nathan:)
Tot later dan, (en Leen ik zie ernaar uit je mee op te komen halen!!)
Nathan:)
08 September 2006 - 17:23
Marianne:
Hoi Nathan,
leuk je 1e berichtjes!
Ben benieuwd wat je precies bedoelt met geschiedenis van heel vroeger hier en wat je daarvan herkent in de Boliviaanse historie.Misschien kun je daar iets meer over vertellen?
veel liefs, Marianne. -
08 September 2006 - 18:20
Rick:
Hey nathan! cool man die ervaringen van je!
succes met alles
groeten (stoos) -
08 September 2006 - 19:45
Hans:
hee Nathan mooi die eerste indrukken,misschien aardig om te horen van de Bolivianen wat zij weten van ons (Neder)landje en dichterbij nog Suriname. Hoewel dichtbij?? Op de wereldkaart bedoel ik.
Immers Suriname en ook Brazilie kennen een stuk Nederlandse geschiedenis. Geniet en vanuit dit Nederlandje afdeling Rotjeknor een groet.
Hans en Nora -
11 September 2006 - 20:22
Nathan:
Dag Nivon maatjes (Rick en Pim)
lang geleden en hopelijk een keer tot ziens!