Op bezoek in een universiteit - Reisverslag uit La Paz, Bolivia van Nathan van Dongen - WaarBenJij.nu Op bezoek in een universiteit - Reisverslag uit La Paz, Bolivia van Nathan van Dongen - WaarBenJij.nu

Op bezoek in een universiteit

Door: Nathan van Dongen

Blijf op de hoogte en volg Nathan

14 November 2006 | Bolivia, La Paz

Het was geloof ik vrijdag dat ik in een van de meest toeristische straatjes aangehouden werd door 3 studentes (20 tot 22) en een student die toerisme doen.
Na even voorzichtig aan te horen stemde ik ik om inclusief camera het interview te starten. Al snel kreeg ik vragen als wat is het karakter van de Nederlander, hoe omschrijf je eigen karakter, wat heb je vervelend gevonden hier, etc.
Later kwam ik erachter dat het thema van die sessie ´La Personalidad´, maar sommige vragen deden me goed verbazen en lachen.

Na een stuk of tien vragen vroegen ze of ik enthousiast was om hun school te bezoeken en het ´live´ te doen. Weer even aarzelen...en ja waarom niet!?
Zodoende ben ik gisteren voor een uitgebreide ondervraging over onze cultuur en de verschillen met hier voor een groep volwassenen gezet.

Het was wel een uitdaging, en achteraf werd ik duizend keer bedankt, omdat ze er veel aan gehad hadden, blijkbaar. Ik hoorde dat ik als ´toerist´(uhum) als eerste de tijd gemaakt had om op bezoek te komen.
Het contrast van schoolse houte inie-minibankjes, waar je een A4-tje maar net op kan leggen en heerlijk recht op mag zitten, en de laptop, de beamer, de tv in hetzelfde lokaal, heeft een heel maf gezicht. Maar aangezien de Bolivianen klein zijn en ze meer luxe nauwelijks gewend zijn lijkt iedereen er vrede mee te hebben.
Dus ook grappig om eens de Universiteit van binnen zien!

• 15 November 2006 - 04:40

Mieke:

Ben je net uit de schoolbanken, zit er al weer in!Het is ook dapper van je om zomaar mee te gaan met 3 strangers en ze volop te vertrouwen! Goed van je. Ik ga gauw naar je volgende bericht. Tot zo dus!

• 15 November 2006 - 19:00

Joep:

Jij bent echt op avontuur he! Wel dapper dat je zo'n vraag dan aanneemt.
    Toi, toi.

• 16 November 2006 - 20:01

Wim Maas:

Dag Nathan,
    Wat goed zeg, dat je door in te gaan op de interviewers inkijk kreeg in het reilen en zeilen van een Boliviaanse universiteit. Ja, het is mooi als je tijd vrij maakt voor dit soort situaties. Je weet maar nooit wat er op die manier vanuit de toekomst op je afkomt.
    Hou je goed!

• 17 November 2006 - 17:33

Hans:

Keep the adventure going en dat lijk je wel te lukken.Knap jouw consequente reisverslag. Groet Hans,Nora,Floor en Anneloek